Nieuws

Innovatie
12 mei 2017

Hoogste punt in bouw Scheidingsinstallatie is bereikt

Hoogste punt in bouw Scheidingsinstallatie is bereikt

Donderdag 11 mei vierde AEB Amsterdam dat het hoogste punt was bereikt in de bouw van de Scheidingsinstallatie. Deze installatie is naar verwachting eind 2017 in gebruik worden genomen. Van de 300.000 ton huishoudelijk afval die erin gaan verwacht AEB Amsterdam zo’n 60.000 ton grondstoffen terug te winnen.

 

Verschillende afvalstromen (plastics, drankenkartons, metalen en aluminium, karton en papier en een organische natte fractie van vooral groente-, fruitafval en etensresten) worden in de installatie van elkaar gescheiden, met bijvoorbeeld schudzeven en infraroodstralen.

 

Zo’n 120 genodigden uit de afvalwereld en meer dan 130 medewerkers van AEB Amsterdam namen een kijkje bij deze state-of-the-art installatie in aanbouw.

 

Directeur Jeroen de Swart: “Drie jaar geleden startten we een intensieve gesprekken met partnergemeenten die wilden participeren in deze installatie. Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Waterland, Edam-Volendam, Haarlem, Landsmeer, Diemen, Zandvoort, Heemstede en Bloemendaal, al deze gemeenten hebben hoge duurzaamheidsambities en ze willen allemaal samen met hun bewoners sprongen maken in het scheiden van huishoudelijk afval.

 

En wij maken dat afval zoveel mogelijk afval geschikt voor hergebruik”. Dit hoogste punt markeert dus een belangrijk moment in het verwezenlijken van deze gezamenlijke ambities op het hergebruik van grondstoffen.

Gerelateerde artikelen