Nieuws

Over AEB
1 mei 2017

Wethouder Vliegenthart overhandigt contracten aan mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Wethouder Vliegenthart overhandigt contracten aan mensen met afstand tot arbeidsmarkt

De Amsterdamse wethouder Vliegenthart (Werk, Inkomen en Participatie) was op 1 mei te gast bij het Recycle en Sorteercentrum (RSC) van AEB Amsterdam (AEB) en Milieuwerk. In het RSC wordt elektrische en elektronische apparatuur handmatig gesorteerd en gedemonteerd. Dat wordt gedaan door mensen die het niet lukt om zelfstandig een baan te vinden of te behouden.

 

Het was een feestelijke dag: meer dan 40 mannen hebben een praktijkcertificaat gehaald, zoals bijvoorbeeld het heftruccertificaat, het werken met hydraulische graafmachines of depothouder klein chemisch afval.

 

Ook kregen 8 mensen hun contract aangeboden. En dat is een hele mooie prestatie want deze mannen hebben vaak jarenlang om allerlei redenen langs de kant gestaan. Nu zijn ze zover dat ze een arbeidscontract aangeboden krijgen en hun eigen geld gaan verdienen.

 

Wethouder Vliegenthart: ”Ik ben ontzettend trots dat ik op 1 mei, de dag van de arbeid, deze mensen een contract mag aanbieden. Het is geweldig om te zien dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door de inspanningen van AEB en Milieuwerk toch aan een baan kunnen komen.”

 

Jeroen de Swart, directeur AEB: “De mensen van het RSC zijn heel belangrijk voor AEB Amsterdam. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het behoud van waardevolle grondstoffen. Vorig jaar hebben ze bijna 3,8 miljoen kilo aan grondstoffen teruggewonnen. En dat willen we op gaan voeren, waarmee we een stevige impuls kunnen geven aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.”

Gerelateerde artikelen