Nieuws

Over AEB
7 november 2019

AEB weer in bedrijf met zes verbrandingslijnen

AEB weer in bedrijf met zes verbrandingslijnen

Het revisie- en verbeterprogramma van energie en grondstoffenbedrijf AEB werpt zijn vruchten af. Vandaag neemt AEB de laatste twee afgeschaalde lijnen weer in bedrijf. Daarmee is er een eind gekomen aan de stilstand van de ovens.

De afgelopen maanden hebben technische specialisten en ingeschakelde externen bij AEB gewerkt aan het op volle kracht brengen van de verbrandingscapaciteit. Alle werkzaamheden zijn extern ge-audit. Op maandag 28 oktober is lijn 35 van de Hoogrendementscentrale weer in gebruik genomen. Vandaag (7 november 2019) is het de beurt aan lijn 36.

 

AEB is nu weer in staat  met zes verbrandingslijnen afval te verwerken. Paul Dirix, CEO van AEB: “Het moment van ingebruikname komt sneller dan verwacht en daar zijn we blij mee. Het stelt ons op korte termijn weer in staat om ons, samen met onze partners,  weer volledig te richten op het duurzaam verwerken van afval en het leveren van warmte, energie en grondstoffen.”

 

De andere twee van de vier buiten gebruik gestelde lijnen zijn begin oktober reeds in gebruik genomen. 

 

Personele bezetting AEB

Om te zorgen dat AEB voldoet aan de vereisten van een bedrijf dat opereert in een concurrerende markt, kijkt AEB de komende tijd naar de personele bezetting.  Dit gebeurt in samenspraak met de ondernemingsraad.  Het centrale uitgangspunt is hierbij dat de werkzaamheden door eigen mensen worden vervuld. Bij de transitie naar het nieuwe AEB zal ook extra opleiding en training nodig zijn. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar functies en of die passen binnen de grootte van het bedrijf.

 

Over AEB

AEB Amsterdam is het duurzame grondstoffen- en energiebedrijf in de metropoolregio Amsterdam. Wij dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot, productie van duurzame energie en het efficiënt gebruik van grondstoffen. Wij werken aan een toekomst waarbij AEB een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie.

Gerelateerde artikelen