Nieuws

Over AEB
30 oktober 2015

Wethouder Vliegenthart op werkbezoek bij Regionaal Sorteer Centrum

Wethouder Vliegenthart op werkbezoek bij Regionaal Sorteer Centrum

Arjan Vliegenthart, de Amsterdamse wethouder voor Werk, Inkomen en Participatie bracht donderdagmiddag een werkbezoek aan het Regionaal Sorteer Centrum van AEB Amsterdam. Hij kreeg een rondleiding door de sorteerhal en sprak uitgebreid met medewerkers. De mensen die hier werkzaam zijn hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij AEB krijgen zij de kans om werkervaring op te doen en diploma’s te halen om zo kansen te krijgen op de arbeidsmarkt.

AEB biedt deze mensen in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam en Milieuwerk arbeidsplaatsen. Jaap Pranger, financieel directeur van AEB, benadrukte tijdens het bezoek dat AEB het belangrijk vindt dat we deze mensen de kans geven om te werken. ‘Iedereen wil een baan, erbij horen en zich gewaardeerd en gekend voelen. De structuur van een baan en het leren omgaan met regels en sociale normen heeft ook vaak effect op de thuissituatie. Uiteindelijk is het een win-win situatie voor ons als organisatie, voor de gemeente, de maatschappij en bovenal de werknemer zelf die nieuwe perspectieven heeft gekregen.’

 

Schone samenleving

Bovendien levert het werk dat deze mensen doen, het recyclen van oude huishoudelijke apparatuur, een bijdrage aan een schone, duurzame samenleving. Elektrische en elektronische apparatuur wordt gesorteerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. Zo worden materialen als koper, accu’s, batterijen en restafval van elkaar gescheiden.

Gerelateerde artikelen