Nieuws

Innovatie
11 juni 2013

Innovatieve ADR-installatie officieel geopend

Innovatieve ADR-installatie officieel geopend

Op dinsdag 11 juni werd de ADR-installatie op het terrein van het Afval Energie Bedrijf (AEB) officieel geopend. De Advanced Dry Recovery (ADR) installatie die de bodemassen van AEB in verschillende fracties scheidt en waardevolle non-ferro's als aluminium en zink terugwint, is een gezamenlijk project van AEB en Inashco.

 

De installatie draaide al wel, maar deze week is het officiële startschot voor de samenwerking gegeven door wethouder Gehrels van de gemeente Amsterdam. Na een korte toespraak van Jaap Pranger en Arno La Haye (CEO Inashco) sprak zij enkele woorden en onthulde een bord bij de toegang van het ADR-terrein. De wethouder benadrukte het belang van de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven om duurzaam te ondernemen en innoveren.

 

AEB en Inashco startten deze samenwerking om te voldoen aan de Green Deal, een afspraak tussen het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de afvalbranche om de kwaliteit van de bodemassen zo te verbeteren dat het materiaal een duurzaam alternatief vormt voor grind en zand. De ADR zorgt ervoor dat we meer waardevolle metalen uit het afval kunnen terugwinnen, zodat deze kunnen worden hergebruikt in nieuwe producten. Door die terugwinning wordt de opgewerkte bodemas schoner en CO2-uitstoot vermeden.

 

Voor meer informatie:

Inashco: Rogier van de Weijer, commercial manager Inashco, telefoon mail: rogier.vandeweijer@inashco.com

AEB: Lotte Dijkstra, adviseur marketing & communicatie, telefoon(020) 5876113 mail: lotte.dijkstra@aebamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen