Nieuws

Over AEB
22 mei 2015

Chinese minister van energie bezoekt AEB Amsterdam

Chinese minister van energie bezoekt AEB Amsterdam

Donderdag 21 mei bracht de Chinese minister van energie, Nur Bekri, een bezoek aan AEB Amsterdam. Hij was in Nederland voor de ‘Ministerial Conference on the International Energy Charter’ (ministeriële Energiehandvestconferentie).

Tijdens deze conferentie ondertekenden landen van over de hele wereld het International Energy Charter (Internationaal Energiehandvest). Het nieuwe handvest moet de internationale samenwerking op energiegebied een impuls geven. Nur Bekri bezocht in Nederland naast AEB Amsterdam ook Shell. De minister kreeg bij AEB onder meer een rondleiding door de Hoogrendement centrale die AEB in 2007 op basis van technologische innovaties ontwikkelde. Internationaal bestaat er veel belangstelling voor deze technologie, met name in China.

 

In maart tekenden AEB Amsterdam en Shenzhen Energy Environment Engineering Co.(SEEE) een Memorandum of Understanding (MoU). In de MoU spreken AEB Amsterdam en SEEE de intentie uit om de efficiënte en schone technologie van AEB in Shenzhen te implementeren. De minister was zeer geïnteresseerd en noemde het “een inspirerend bezoek”. Hij gaf aan dat hij ziet dat de technologie van AEB meerwaarde biedt voor de afvalproblematiek in China.

Gerelateerde artikelen