Nieuws

Innovatie
23 juni 2015

AEB onderdeel van nieuwe internationale lobbygroep voor RDF-export

AEB onderdeel van nieuwe internationale lobbygroep voor RDF-export

Een aantal bedrijven uit de afval- en grondstoffensector uit zowel het Verenigd Koninkrijk als omringende landen heeft zich verzameld in een nieuwe internationale lobbygroep. Doel van deze lobbygroep is het gezamenlijk onderzoeken en, indien nodig, aankaarten van kwesties rond de export van Refuse Derived Fuel (RDF). AEB Amsterdam maakt onderdeel uit van deze internationale groep en geeft hiermee input om de activiteiten van de industrie onder de aandacht te brengen bij derden, zoals de overheid of andere belanghebbenden.

De groep zal dit doen door middel van rapporten, presentaties of andere vormen van communicatie.

 

De groep, ondersteund door onderzoeks- en consultancybureau Eunomia, werkt aan een rapport waarin juridische kwesties, milieukwesties en economische kwesties rondom RDF-export aan de orde komen. Dit rapport wordt later deze zomer gepubliceerd en ingediend  in de consultatieronde van The Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra) waarin de organisatie om meer informatie vraagt rond RDF.

 

De groep heeft al een reactie gegeven op Defra’s vragen rondom illegale praktijken in de afvalsector. Met deze informatie hoopt Defra inzicht te krijgen in manieren om beter te handhaven en illegale praktijken in de Engeland en Wales tegen te gaan..

 

Leden van de nieuwe lobbygroep zijn AEB, Andusia Recovered Fuels, Attero, Biffa Group, F&R Cawley, EEW Energy from Waste, EFO, FCC Environment, Gemi UK, GMVA (Remondis), New Earth Solutions, Seneca Environmental Solutions, Shanks Waste Management, SWB Gruppe, Twence en Veolia Environmental Services (UK).

Gerelateerde artikelen