Nieuws

Over AEB
7 september 2017

Jeroen de Swart vertrekt bij AEB

Jeroen de Swart vertrekt bij AEB

Jeroen de Swart vertrekt per 1 december aanstaande als CEO bij grondstoffen- en energiebedrijf AEB Amsterdam. Hij wordt per die datum COO bij Global Thermostat, een start-up op het gebied van carbon capture technology in New York. Daarmee kiest De Swart ervoor niet meer een tweede termijn van 4 jaar in te gaan bij AEB Amsterdam.

Onder leiding van De Swart (46) is AEB Amsterdam verzelfstandigd en zijn er binnen het bedrijf grote stappen gemaakt in de transitie naar de circulaire economie. Zo wordt eind dit jaar de Scheidingsinstallatie geopend, waardoor er nog meer grondstoffen uit afval kunnen worden teruggewonnen.

 

Marianne van Leeuwen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AEB Amsterdam: “We betreuren het dat een kundig CEO als De Swart vertrekt. We zijn hem echter zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij de transitie naar een circulair bedrijf in gang heeft gezet. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.” 

 

De Swart: "De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier samen met de medewerkers  van AEB gewerkt aan de transitie naar een duurzaam grondstoffen - en energie bedrijf. Daarin hebben we een aantal mooie stappen gezet. AEB heeft veel potentie en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het bedrijf zal uitgroeien tot een belangrijke aanjager van de circulaire economie in de regio.  

 

De Raad van Commissarissen gaat op zoek naar een opvolger voor Jeroen de Swart als CEO van AEB Amsterdam.

Gerelateerde artikelen