Nieuws

Duurzaam
18 maart 2024

Global Recycling Day: samen voor een Circulaire Economie

Global Recycling Day: samen voor een Circulaire Economie

Op 18 maart is het Global Recycling Day. We staan dan wereldwijd extra stil bij het belang van efficiƫnte recycling als cruciaal onderdeel van de overgang naar een circulaire economie. Door grondstoffen efficiƫnt te recyclen, kunnen we het gebruik van natuurlijke hulpbronnen verminderen. De Global Recycling Foundation speelt jaarlijks een belangrijke rol in het vergroten van het bewustzijn hiervoor.

Afvalscheiding bij AEB

De scheidingsinstallatie van AEB is een goed voorbeeld van deze inspanningen. Jaarlijks verwerken we met de installatie ongeveer zo'n 300.000.000 kilo afvalstoffen tot waardevolle grondstoffen zoals kunststoffen, papier en metaal. Deze materialen stellen fabrikanten in staat om nieuwe producten te maken, waardoor de druk op natuurlijke hulpbronnen afneemt.

Kleine bijdragen, zoals het correct scheiden van afval en het gebruik van lokale inleverpunten, dragen bij aan een schone en duurzame samenleving. De Global Recycling Foundation benoemt elk jaar recyclinghelden die anderen inspireren. Ken jij een recyclingheld? Nomineer hem of haar op globalrecyclingday.com!