Nieuws

Over AEB
8 december 2021

Gemeente Amsterdam verkoopt AEB aan afvalverwerker AVR

Gemeente Amsterdam verkoopt AEB aan afvalverwerker AVR

Afvalverwerker AVR wordt de nieuwe eigenaar van AEB Amsterdam. De gemeente Amsterdam, die 100 procent van de aandelen van AEB bezit, tekende gisterenavond een overeenkomst voor de verkoop van alle aandelen. Het verkoopbedrag bedraagt 450 miljoen euro. 

De directie van AEB en de gemeente Amsterdam zijn blij met de overname. AVR is een goede bekende uit de branche en staat bekend als een bedrijf dat zich al jaren consistent inzet voor verduurzaming, een circulaire economie en klantgerichtheid. 

Directeur van de AEB Paul Dirix reageert: “Met AVR als eigenaar krijgen we de gewenste aandeelhouder met kennis van de markt en een langetermijnvisie. Zo kan AEB de weg omhoog met succes vervolgen. Deze transactie is in het belang van klanten, medewerkers en alle andere partijen die bij AEB betrokken zijn. Wij zien uit naar de samenwerking met AVR en zijn blij met hun commitment op het gebied van werkgelegenheid.” 

De verkoop is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM. De transactie zal naar verwachting in de loop van 2022 worden afgerond. 

Voor meer informatie, zie het persbericht van de gemeente Amsterdam over de verkoopovereenkomst. 

Gerelateerde artikelen