Nieuws

Over AEB
6 november 2015

AEB in denktank circulaire economie Colombia

AEB in denktank circulaire economie Colombia

Vrijdag 6 november heeft een delegatie vanuit Colombia een bezoek gebracht aan AEB Amsterdam. Het ging om vertegenwoordigers van ministeries, nutsbedrijven en grote gemeenten. Zij bezoeken Amsterdam wegens de Internationale Waterweek. AEB is naar aanleiding van dit bezoek gevraagd om plaats te nemen in de denktank op het gebied van circulaire economie van de Colombiaanse overheid en kennisinstellingen.

De delegatie kreeg onder meer een rondleiding door de Hoogrendement centrale die AEB in 2007 op basis van technologische innovaties ontwikkelde. Internationaal bestaat er veel belangstelling voor deze technologie.

 

De Colombiaanse bezoekers hadden veel bewondering voor de techniek van de AEB centrale waarbij 99% van het stedelijk afval en slib voor en/of na verbranding wordt gerecycled en voor hergebruik geschikt wordt gemaakt. Bovendien levert het verbranden van afval energie op. Die bestaat uit warmte en elektriciteit. Amsterdamse gebouwen worden hiermee verwarmd en de stroom wordt gebruikt voor onder andere stadsverlichting en openbaar vervoer.

 

De delegatieleden waren zeer geïnteresseerd in deze technologie en de manier waarop in de metropool Amsterdam wordt omgegaan met duurzaamheid. 

Gerelateerde artikelen