Nieuws

Over AEB
10 februari 2022

AEB Amsterdam informeert gemeente Amsterdam over biomassa

AEB Amsterdam informeert gemeente Amsterdam over biomassa

AEB Amsterdam heeft gisteren de gemeente Amsterdam schriftelijk op de hoogte gesteld van ontwikkelingen rond de biomassacentrale. Vanwege de overspannen situatie op de markt is er onvoldoende biomassa van goede kwaliteit beschikbaar. De biomassa die beschikbaar is zorgt voor problemen in de BEC. Zo is de uitstoot van ammoniak hoger dan de milieunormen. 

In overleg met de leverancier is eind vorig jaar besloten biomassa uit het buitenland te halen. Deze tijdelijke oplossing gaat in tegen de afspraak ten tijde van de investeringsbeslissing in 2018 voor de bouw van de centrale. De afspraak is alleen biomassa te gebruiken afkomstig uit een straal van 150 kilometer van Amsterdam. De aandeelhouder had vooraf geraadpleegd moeten worden over het aantrekken van biomassa uit het buitenland.   

In de brief biedt algemeen directeur Paul Dirix zijn excuses aan over het feit dat AEB het College van B&W als aandeelhouder niet vooraf bij dit operationele besluit betrokken heeft. Er zal nader overleg gevoerd worden met de gemeente hoe nu verder. Daarbij is AEB bereid de verdere inzet van buitenlandse biomassa opnieuw tegen het licht te houden.  

Lees hier de volledige brief aan het College van Burgemeester en Wethouders. 

 

Gerelateerde artikelen