Werkvoorbereider bij AEB

Werkvoorbereiders zijn binnen verschillende afdeling van AEB werkzaam. Zo kun je bij de afdeling Revisie werken, bij de Technische Dienst of op de afdeling Projecten. De werkzaamheden kunnen per afdeling verschillen, maar de verbindende factor zijn onze installaties.

Werkvoorbereider bij AEB Amsterdam

Een werkvoorbereider is verantwoordelijk voor een eigen deelgebied. Je bent een sparringpartner binnen je team maar je bent ook het gezicht richting interne afdelingen, contractors en leveranciers. Je leeft vaak in de hectiek van de dag. Het ene moment bereid je rustig je werk voor, het andere moment moet er onverwachts geschakeld worden. Bij de Technische Dienst of Projecten gaat het vooral om operationeel dagelijks onderhoud, terwijl het bij de afdeling Revisie altijd klussen zijn die alleen tijdens een revisie gedaan kunnen worden. Zowel correctief als preventief.

Je bent als werkvoorbereider verantwoordelijk voor het opstellen van de werkmethoden, deelactiviteiten en vergunningen. Daarnaast zoek je de juiste materialen uit, maak je tijdsplanningen en kostencalculaties en schat je de doorlooptijden in. Je bent bezig met het uitzoeken van documenten en tekeningen, het aanvragen en beoordelen van offertes bij leveranciers tot en met het leveren van input aan de in- en externe planning. Dit is wat deze job zo interessant maakt bij AEB

 

Werkvoorbereider bij de afdeling Revisie

Werkvoorbereiders bij de afdeling Revisie zijn verantwoordelijk voor een deel van de installatie. Zo kun je werkvoorbereider Rotating, WTB of E/I zijn. Als werkvoorbereider bereid je samen met je deel-projectleider de geplande grote stops voor en ben je in de lead bij eventuele ongeplande stops van onze installatie. Aan de hand van je werkorders ga je aan de slag. Je regelt de vergunningen, je stelt jouw deel van de installatie veilig, je regelt de benodigde steigers, je hebt contact met het magazijn voor de onderdelen en je zorgt voor de goede financiële afhandeling. Kortom, je regelt alles om je opdracht perfect uit te voeren.

Tijdens de revisie zelf heb je ook een rol als supervisor. Je loopt veiligheidsrondes in de fabriek, je hebt contact met contractors en je werkt veel samen met andere teams van onder meer de technische dienst en productie om alles zo goed mogelijk af te stemmen. Veiligheid staat uiteraard altijd voorop. Werkvoorbereider bij de afdeling Revisie van AEB is een uitdagende functie waarbij je half in de fabriek te vinden bent en half achter je pc. Je verveelt je hier nooit.

Maintenance Coördinator (werkvoorbereider +) bij de Technische Dienst

Binnen AEB heb je de functie maintenance coördinator bij de technische dienst. Een combinatie  van werkvoorbereider en uitvoeringscoördinator. In deze rol komen alle facetten van het onderhoud aanbod. Van het opnemen van werk, het opvragen van offertes, het uitvoeren en begeleiden van het werk in het veld tot de afronding naar tevredenheid van de opdrachtgever. Het werk is zowel correctief als preventief. Iedereen heeft zijn eigen aandachtsgebied, bijvoorbeeld het ketelhuis, utilitair of de rookgasreiniging. Affiniteit met techniek is dan ook van belang!

Je bent de radar tussen de afdeling productie en de technische dienst. De afdeling productie signaleert een probleem en belegt dat bij jou. Jij gaat er mee aan de slag en zorgt dat het wordt opgelost. Dat kan gebeuren door collega's, maar ook door externe partijen. Zodra het naar tevredenheid is uitgevoerd rond jij de klus af.

Het mooie aan deze baan is de afwisseling en de hoogwaardige techniek. Alle facetten zijn aanwezig: van mechanisch, elektrisch tot chemisch. En het klaren van de klus geeft uiteindelijk de meeste voldoening.