AEB blijft op koers

Beste relatie,

In de vorige nieuwsupdate las u over de overname van AEB Amsterdam door AVR. Afgelopen maandag maakte de ACM bekend dat het meer tijd nodig heeft voor ze de overname goedkeurt. De ACM wil nader onderzoeken of dit leidt tot minder concurrentie in West Nederland.

De ACM wil zorgvuldig onderzoek verrichten naar de effecten van de overname. Daaraan werken we uiteraard mee. Wij zien de overname door AVR als een kans om onze dienstverlening te verbeteren, efficiënt en kostenbewust te werken en te innoveren. Zie bijvoorbeeld het energieplatform Heatflex.ai, waarover meer in deze nieuwsupdate.

AEB wacht de uitkomst van het onderzoek af. We kijken vooruit naar een duurzame, innovatieve en kansrijke toekomst met de nieuwe aandeelhouder AVR. In de tussentijd kunt u blijven rekenen op de dienstverlening die u gewend bent.

Daarover gesproken: binnenkort start ons tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. Zeer gewaardeerd als u daaraan meewerkt!

Met vriendelijke groet,

Paul Dirix

Klanttevredenheidsonderzoek AEB

Binnenkort start AEB met het uitvoeren van het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. Dat is belangrijk omdat we continu bezig zijn met het verbeteren van onze dienstverlening. Klanten spelen daarbij een belangrijke rol, omdat ze aangeven hoe goed we daarin slagen. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door onderzoeksbureau Integron. Klanten worden gemaild of gebeld met het verzoek om een vragenlijst in te vullen over AEB. De resultaten geven ons inzicht in wat er goed gaat en waar er verbetering mogelijk is. We stellen medewerking aan het onderzoek dan ook erg op prijs.

  

Update HeatFlex

Het energieplatform HeatFlex.a.i. kan bepalen wat de meest efficiënte en duurzame energiedistributie is. Dat kan door data te combineren en AI-voorspellingstechnieken te gebruiken. Dit jaar wordt er hard gewerkt om de verschillende verkoopmarkten voor energie mee te nemen in de voorspellingstechnieken. Daarnaast willen we ook de mogelijkheid bieden tot het aansluiten van een balanceringsmarkt. Er kan dan omzet worden gegenereerd door het verminderen van de energielevering. Dit op basis van de vraag van het net. Dit platform draagt op deze manier bij aan het duurzaam inzetten van energie en aan de leveringszekerheid van het elektriciteitsnet binnen de gemeente Amsterdam.

AEB in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft aan fotograaf Sharelly Emanuelson gevraagd duurzaamheid c.q. recycling in beeld te brengen. Niet alleen in Nederland, maar ook op de zes eilanden uit het Caribisch gebied die onderdeel zijn van ons Koninkrijk. Fotografe Sharelly Emanuelson heeft AEB uitgekozen om onze vooruitstrevende afvalverwerkingsmethode (waste management) te fotograferen.

De gepresenteerde foto's van AEB (in print) worden in september tentoongesteld én permanent opgenomen in het archief van het Rijksmuseum en worden daarmee onderdeel van het Nationaal Erfgoed/ Collectie Nederland. We zijn hier natuurlijk erg trots op!