AEB in topconditie

Beste relatie,

AEB Amsterdam is 2022 begonnen in topconditie. Eind vorig jaar bereikten we een overeenkomst met een nieuwe aandeelhouder, onze Rotterdamse collega’s van AVR. Als de Autoriteit Consument en Markt groen licht geeft, zijn we binnenkort getuige van de geboorte van het meest innovatieve, duurzame en ambitieuze afvalenergiebedrijf van Nederland en ver daarbuiten.

Dat is niet vanzelf gegaan. Alle AEB’ers hebben keihard gewerkt om de transactie rond te krijgen. Na meer dan honderd jaar komt AEB Amsterdam daarmee in een nieuwe fase, los van de gemeente Amsterdam. Dat is gelijk een mooi moment om de gemeente Amsterdam te bedanken voor alle betrokkenheid, steun en medewerking die we hebben gekregen de afgelopen jaren.

We zijn 2022 begonnen in een blakende vorm en met de blik naar voren. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. 

 

Met vriendelijke groet, 

Paul Dirix

 

Safety street voor veiligheid

Veilig werken heeft altijd de hoogste prioriteit bij AEB. Daarom is er veel aandacht voor trainingen over veiligheidsregels voor medewerkers van AEB en externe bedrijven. Een innovatieve methode brengt het veiligheidsbewustzijn nog verder: de safety street. Dat is een modulaire, interactieve leermethode over de belangrijkste regels en procedures.

In ongeveer 45 minuten doorlopen medewerkers een begeleide tour langs verschillende levensechte scènes op het gebied van bijvoorbeeld brandgevaarlijke werkzaamheden, werken op hoogte, werken in besloten ruimten en hijswerkzaamheden. De safety street wordt erg goed ontvangen en zorgt er ter plekke voor interactiviteit en een hoger veiligheidsbewustzijn.

  

Oliebollenkraam groot succes

Het is een prettige verrassing voor chauffeurs die bij AEB soms enige tijd moeten wachten met hun afvaltransport: een warme oliebol van de firma Noorlander. AEB organiseert dit elk jaar, vlak voor de Kerstdagen. Ook dit jaar was het weer een groot succes. Het was een frisse dag en de vrachtautochauffeurs die AEB kwamen bezoeken waren aangenaam verrast. Eén van hen vatte de actie kort samen: “goed geregeld!”

Website ‘werken bij AEB’ is live

Sprekende foto’s, pakkende profielen en een heldere uitleg wie we zijn. Dat zijn enkele kenmerken van de nieuwe portal voor arbeidsmarktcommunicatie van AEB. Het gaat helpen om in een krappe arbeidsmarkt precies die mensen te werven die nodig zijn voor openstaande vacatures. Vaak gaat het om technici zoals onderhoudsmonteurs of werktuigbouwkundigen en daarvoor is stevige concurrentie. De nieuwe werken bij-portal biedt alle actuele vacatures van AEB duidelijk beschreven en overzichtelijk gegroepeerd. Zo zijn we nog beter in staat om ons personeelsbestand up to date te houden. Bekijk de portal op https://www.aebamsterdam.nl/werken-bij.