Nieuws

Over AEB
18 januari 2021

AEB is klaar voor verkoop

AEB is klaar voor verkoop

Het college van gemeente Amsterdam heeft definitief besloten de aandelen in AEB Amsterdam te verkopen. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. AEB Amsterdam is blij met dit besluit. Bestuursvoorzitter Paul Dirix: “AEB Amsterdam is klaar voor de verkoop. Onze financiële en onderhoudstechnische situatie is flink verbeterd. We kijken weer met vertrouwen naar de toekomst en blijven werken aan het verder verbeteren en versterken van onze installatie en organisatie.”

Verkoop
Gemeente Amsterdam gaat op zoek naar een koper die voldoende financiële en organisatorische slagkracht heeft om de activiteiten van AEB Holding voort te zetten. De directie van AEB onderschrijft dit streven van de gemeente. “Met een nieuwe eigenaar kunnen we aan de slag om van AEB een koploper te maken in de afvalverwerking”, aldus Paul Dirix.

Financieel en technisch in control
AEB verkeert nu in rustiger financieel vaarwater. Daarom kan het bedrijf afzien van de extra steun van de gemeente Amsterdam. Naar verwachting zal de Europese Commissie binnenkort het aangepast herstructureringsplan goedkeuren.

AEB is ook op technisch gebied weer ‘in control’. Dat blijkt ook uit de technische analyse in het kader van de vendor due diligence.  Dirix: “Dat wil zeggen dat we onverhoopte problemen veilig en planmatig kunnen oplossen. Dat is een markant verschil met de situatie medio 2019.”

Amsterdam neemt het aandeel van AEB in Westpoort Warmte over, het stadsverwarmingsnetwerk. Dankzij deze transactie, die past in het streven om zich te concentreren op de kerntaak, kan AEB een deel van haar schulden bij de banken aflossen. Bovendien beschikt het bedrijf over een financiële buffer voor de komende periode.

Dirix: “Ik bedank het College van B&W van Amsterdam voor dit besluit waaruit vertrouwen spreekt. Onze medewerkers verdienen een groot compliment voor de inzet en het vertrouwen dat zij de afgelopen maanden hebben getoond. We gaan nu samen verder werken aan een mooie toekomst voor AEB.”