Nieuws

Over AEB
23 augustus 2023

Tijdelijk nieuwe afvallocatie vanwege inspectie lachgascilinders

Tijdelijk nieuwe afvallocatie vanwege inspectie lachgascilinders

Sinds begin dit jaar hebben afvalverwerkers veel last van lege lachgascilinders in het afval. Deze cilinders ontploffen in de verbrandingsovens en zorgen zo voor grote veiligheidsrisico’s en schade. AEB ontvangt elke week ongeveer 2.000 ton afval waar lachgascilinders in kunnen voorkomen.

Vanaf deze week gaat een groot deel van het afval dat normaal gesproken naar de verbranding van AEB wordt gebracht tijdelijk eerst naar een andere locatie. Op deze locatie wordt het afval geïnspecteerd op lachgascilinders en zullen aangetroffen lachgascilinders worden verwijderd. Zo wordt duidelijk waar de cilinders precies vandaan komen en kunnen ze uit het afval worden verwijderd. Hiermee zet AEB een grote stap om inzicht te krijgen in de herkomst en de aantallen lachgascilinders.

Deze week zal er gefaseerd worden opgestart. Het doel is uiteindelijk om te zorgen dat er geen lachgascilinders meer voorkomen in het afval. Zo worden de bijbehorende risico's en schade voor AEB weggenomen. De inspecties van de aankomende periode zullen moeten leiden tot een langetermijnoplossing.