Nieuws

Tech
10 september 2021

Gepland onderhoud bio-energiecentrale van start

Gepland onderhoud bio-energiecentrale van start

De bio-energiecentrale (BEC) van AEB Amsterdam gaat in de revisie. De reguliere onderhoudswerkzaamheden, die op maandag 13 september van start gaan, duren naar verwachting tot 7 oktober. In deze periode ligt de warmte- en elektriciteitsproductie in de BEC stil.

Tijdens deze geplande stop wordt een aantal verbeteringen in de installatie doorgevoerd. Zo wordt de economizer, een apparaat dat de laatste warmte uit het rookgas haalt, vernieuwd vanwege eerdere waterlekkages. Daarvoor zal een deel van het dak van de BEC opengemaakt worden.

Daarnaast doet AEB een aantal extra technische aanpassingen om de milieuprestaties van de BEC te verbeteren. Zo wordt de luchtvoorverwarming van de installatie verbeterd. Dit zorgt voor een stabieler verbrandingsproces, wat gunstig is voor de emissie van stikstofverbindingen. Ook krijgt de BEC een emissiemonitoring systeem waarmee de uitstoot continu in de gaten gehouden kan worden.

AEB doet deze aanpassingen om ervoor te zorgen dat de uitstoot van de BEC binnen de vergunningseisen van de Natuurbeschermingswet blijft.