Nieuws

Over AEB
3 februari 2021

Europese Commissie akkoord met plan AEB

Europese Commissie akkoord met plan AEB

De Europese Commissie heeft als verwacht goedkeuring gegeven aan het herstructureringsplan van AEB Amsterdam. Dat blijkt uit een bericht dat de Europese Commissie vandaag publiceerde.

In het plan is een aantal afspraken vastgelegd tussen AEB, banken en de gemeente Amsterdam. Goedkeuring van de Commissie was noodzakelijk omdat het de afhandeling betrof van de staatssteun die sinds medio 2019 door de gemeente Amsterdam aan AEB is verleend. 

"Dankzij de goedkeuring van de Commissie kunnen wij voort op de ingeslagen weg", zegt CEO Paul Dirix in een reactie.

Dirix spreekt zijn waardering uit voor alle betrokkenen bij het herstructureringsplan:" Door de gemeente Amsterdam, betrokken banken, het ministerie, adviseurs en collega’s van AEB is keihard gewerkt om deze oplossing mogelijk te maken." 

De goedkeuring uit Brussel komt aan de vooravond van het debat over de verkoop van AEB, die het college van B&W in januari aankondigde. Dit besluit komt op 10 en 11 februari aan de orde in de gemeenteraad. Een publieke aankondiging van de verkoop volgt op z’n vroegst in de loop van het eerste kwartaal. De verwachting is dat het verkoopproces circa zes maanden zal duren.