Nieuws

Over AEB
3 mei 2023

Brandweer bij AEB na gescheurde leidingen

Brandweer bij AEB na gescheurde leidingen

Rond 12:55 zijn bij AEB Amsterdam gasblusleidingen gescheurd. Kort daarvoor was rookontwikkeling ontstaan in een technische ruimte. Bij het incident was een luide klap te horen en is het buizensysteem van de gasblusinstallatie uit elkaar geklapt. De brandweer is meteen gealarmeerd en rukte uit met groot materieel. Vier medewerkers hebben zich gemeld met gehoorklachten.

 

Als gevolg van het incident is een deel van de afvalverbrandingsinstallatie (HRC lijn 35) stilgelegd. De afvalverbrandingsinstallatie is tijdelijk ontruimd geweest. Even voor vieren is het sein brand meester gegeven en is het personeel weer aan het werk gegaan. 

 

Naar de oorzaak van de rookontwikkeling en de gescheurde gasblusleidingen wordt een intern onderzoek ingesteld. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is op de hoogte gesteld en heeft vanmiddag een bezoek gebracht. De komende dagen brengt AEB de schade in kaart. De plek van de schade is uit veiligheidsoverwegingen afgezet. Door het incident is de continuïteit van de afvalverwerking en warmtelevering van AEB niet in het gedrang gekomen. 

 

Directeur Michel Frequin zegt geschrokken te zijn van het incident. ‘Het was een flinke klap. Wat de oorzaak is, moeten we eerst goed uitzoeken. Ik ben onder de indruk van en dankbaar voor de professionaliteit van de brandweer. Ook wil ik alle medewerkers van AEB en het crisisteam bedanken voor het goede werk.’

 

Update 4 mei 13:34 uur: in een eerdere versie van het bericht stond dat er geen mensen gewond zijn geraakt. Later bleek dat er zich vier mensen hebben gemeld met gehoorklachten. Dit is aangepast.