Nieuws

Over AEB
22 december 2022

Benoeming interim directeur bij AEB

Benoeming interim directeur bij AEB

De RvC van AEB heeft besloten om tijdelijk Michel Frequin voor te dragen als nieuwe, interim algemeen directeur van afvalverwerker AEB per 9 januari 2023. Hij volgt Paul Dirix op die algemeen directeur wordt van Port of Moerdijk. Het betreft een benoeming voor een periode van 6 maanden.

De Raad van Commissarissen (RvC) van AEB onderschrijft de noodzaak voor de continuïteit van bestuur en het belang om AEB voor te bereiden op de toekomst. Gelet op zijn curriculum vitae is de RvC van mening dat Michel Frequin een uitstekende kandidaat is. Hij heeft een lange staat van dienst en is een zeer ervaren bestuurder in verschillende sectoren, ook in afvalverwerking. Hij is zowel sterk commercieel gemotiveerd als pragmatisch, dat maakt hem tot een geschikte kandidaat voor de tijdelijke invulling van de positie van algemeen directeur bij AEB. De RvC wenst hem veel succes in zijn functie.

De gemeente Amsterdam heeft AEB in december 2021 verkocht aan branchegenoot AVR. De aanvraag voor de vergunning voor de overname ligt momenteel bij de Autoriteit Consument en Markt. AVR en AEB zien dit met vertrouwen tegemoet.

Gerelateerde artikelen
Paul Dirix vertrekt bij AEB
Over AEB
Paul Dirix vertrekt bij AEB
9 november 2022