Nieuws

Over AEB
23 april 2024

AEB opnieuw in de verkoop

AEB opnieuw in de verkoop

Met ingang van vandaag staat AEB opnieuw in de verkoop. De gemeente Amsterdam zoekt een nieuwe eigenaar, nadat de Autoriteit Consument en Markt in 2023 geen toestemming verleende voor een overname door AVR. Het betekent een nieuwe stap op de weg naar een nieuwe eigenaar.

AEB Amsterdam kijkt uit naar de samenwerking met een nieuwe eigenaar. Algemeen directeur Wim van Lieshout: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met een nieuwe eigenaar de ingeslagen weg met succes kunnen vervolgen en dat er rekening wordt gehouden met de belangen van onze klanten, medewerkers en alle andere partijen die bij AEB betrokken zijn. Het geeft richting en perspectief voor de toekomst.”

De verkoop betreft het 100%-aandelenbelang in Afval Energie Bedrijf AEB Holding N.V. Hieronder vallen ook de dochtervennootschappen AEB Bio-energiecentrale B.V., dat de biomassa-energiecentrale exploiteert, AEB Exploitatie B.V. (het afvalenergie bedrijf) en het 40%-belang in Recycling Service Centrum B.V., dat sociaal werk en recycling combineert.

De verkoop zal begeleid worden door M&A adviesbureau Axeco. Geïnteresseerde partijen kunnen tot 3 mei 2024, 17:00 hun belangstelling bij Axeco per e-mail kenbaar maken via project.square@axeco.nl. Voor meer informatie, zie het persbericht van de Gemeente Amsterdam over de start van de verkoop.

Gerelateerde artikelen