Nieuws

Duurzaam
29 september 2023

AEB Amsterdam wint aanbesteding van VAB-gemeenten

AEB Amsterdam wint aanbesteding van VAB-gemeenten

De komende jaren zal AEB Amsterdam het huishoudelijk restafval van de VAB-gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen blijven verwerken. Deze week werd bekend dat het afvalverwerkingsbedrijf de aanbesteding heeft gewonnen.

AEB Amsterdam is blij de komende jaren de dienstverlening voor deze gemeenten uit te kunnen voeren. De gemeenten, verenigd in de Gemeenschappelijke Regeling VAB, zochten een transporteur en verwerker voor hun huishoudelijk restafval omdat hun huidige contract met PreZero en AEB afliep. Deze zomer is een aanbesteding gestart en daarin heeft AEB Amsterdam het meest concurrerende aanbod gedaan. Het gaat om de verwerking van 30.000 ton huishoudelijk restafval per jaar. De nieuwe contracten gaan in per 1 januari 2024 en lopen minimaal tot en met 2027. Directeur Wim van Lieshout van AEB: “We zijn blij dat we de komende jaren kunnen blijven samenwerken met deze gemeenten. Het is belangrijk voor ons dat we huishoudelijk afval uit de regio blijven verwerken. Dat doen we goed en efficiënt en zo leveren we een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van deze gemeenten.”

AEB Amsterdam zet zich ook voor deze gemeenten in om zo duurzaam en schoon mogelijk energie te maken van afval. AEB verwerkt het restafval op een hoogwaardige manier en zet het om in energie en warmte. AEB werkt daarnaast aan de mogelijkheid om vrijgekomen CO2 af te vangen en om reststoffen na verbranding opnieuw in te kunnen zetten.