Werken als projectleider

Binnen AEB Amsterdam houdt de afdeling projecten, met 10 projectleiders en het uitvoeringsteam, zich bezig met opdrachten waar een kop en staart aan zit met een budgetdrempel en een multidisciplinair karakter. Voor AEB betekent dit dat er meerdere afdelingen bij de projecten betrokken zijn. Daarnaast voeren ze MOC’s uit. Dit zijn wijzigingen die niet binnen de kaders van een project vallen, maar wel vastgelegd dienen te worden.

Projectleider bij AEB

De projectleider is de kartrekker van het project. Een voorbeeld van een project is het aanbrengen van aanpassingen op een zeef in de scheidingsinstallatie. De configuratie van de zeef is aangepast. De projectleider onderzoekt eerst waarom het project moet worden uitgevoerd. Dit kan b.v. om veiligheidsredenen zijn of om een installatie meer rendabel te maken. Op basis van een projectvoorstel maakt de projectleider een projectopdracht en beschrijft het project van engineering tot en met oplevering.

Je overlegt met procestechnologen, maintenance engineers, de operationele collega’s en de afdeling waar het project gaat plaatsvinden. Je schrijft specificaties, vraagt offertes op, overlegt en begeleidt de diverse leveranciers en aannemers.  Projecten duren gemiddeld tussen de 9 en 18 maanden.

Jouw rol

Als projectleider heb je een coördinerende rol. De engineering, voorbereiding en uitvoering gebeurt in nauw overleg met je collega’s. Als projectleider ben je de spil tussen de diverse afdelingen gedurende het project. Per projectfase heb je te maken met verschillende collega’s. Zo heb je bijvoorbeeld tijdens de engineering te maken met de procestechnologen en maintenance engineers en tijdens de realisatie met het constructieteam.

Als projectleider bij AEB, doorloop je alle fases van een project. Je bent van A-Z verantwoordelijk en de werkzaamheden zijn enorm divers. Van het bouwen van een warmte installatie, het renoveren van de dilataties op de stortvloer tot verbetering van de automatisering, industriële of civiele projecten, alles loopt via onze afdeling. Dat maakt het werk zo interessant en leuk.

.Industriële omgeving

De industriële grootte van AEB maakt het ook heel uitdagend. Rond Amsterdam heb je weinig fabrieken van deze omvang. Dit maakt je dagen altijd uitdagend. Omdat je werkt in een industriële omgeving is het wel handig als je kennis hebt van techniek, maar deze behoeft niet voor alle projecten heel specifiek te zijn. Daarnaast is er veel kennis binnen ons team te vinden.

Bij de afdeling projecten hebben wij een open en informele werksfeer. We ondersteunen en adviseren elkaar daar waar nodig. Door kritisch naar ons zelf te kijken, zijn we dan ook dagelijks bezig met het maken van een verbeterslagen binnen ons bedrijf. Hierin leren we van elkaar en dat maakt het heel leuk om voor deze afdeling binnen AEB te werken.


Kortom een topbaan binnen een mooie organisatie!