Onderhoudstechnicus bij AEB

Bij AEB hebben we twee verschillende teams met onderhoudsmonteurs. Het ene team bestaat uit WTB technici en het andere team bestaat uit E/I technici. Twee verschillende takken van sport en bij elkaar onmisbaar om de diverse installaties van AEB draaiende te houden. De onderlinge samenwerking is natuurlijk heel belangrijk en wordt daarom actief opgezocht.

Werken als WTB of E/I monteur, geen dag is hetzelfde

De beide teams richten zich voornamelijk op het voorkomen van storingen en stilstanden in alle voorkomende installaties binnen AEB. Zorgen voor een soepele en stabiele productie, dat is de kern van de zaak. Maar natuurlijk is ook het correctief onderhoud een groot deel van je werk.

Als monteur / technicus kun je al je creativiteit kwijt, elk probleem is anders. Soms los je het alleen op, vaak ook met het team in verband met de veiligheidsnormen. Dat maakt dit vak zo mooi. Ook zoek je continu naar mogelijke verbeteringen. Je bent proactief, want er ligt niet overal een panklare opdracht op je te wachten. Als monteur / technicus bij AEB wordt je initiatief dan ook zeer gewaardeerd.

Zowel elektrisch als mechanisch uitdagende klussen

De techniek die AEB gebruikt bij haar processen is enorm divers. Het gaat om zowel mechanische als elektrische technische processen: elektromotoren, pompen, hydrauliek, pneumatiek, instrumentatie, watertechniek en nog meer. Alles komt bij ons voor en dat is ook nodig, want de fabriek telt zes verbrandingslijnen met een enorme rookgasreiniging en complexe systemen voor het opwekken van energie. Daarom is echt geen dag hetzelfde.

Je bent hier echt allround, het ene moment repareer je een pomp, het andere moment een kraan, dan leg je luchtleidingen aan, draai je mee in de revisie of help je een firma om onderdelen te demonteren zodat ze die goed kunnen schoonmaken. De week erna word je ingeroosterd om een aantal dagen een installatie om te bouwen om het rendement te verbeteren. Kortom, als techneut kun je hier echt alle kanten op of je nu een WTB of een E/I persoon bent. Je staat altijd weer voor een mooie uitdaging.

Als team staan we altijd voor elkaar klaar

Niet alleen de technische omgeving is uitdagend, we werken hier echt in een leuk team. We werken hard en staan altijd voor elkaar klaar. De sfeer is uitstekend en we werken ook heel goed samen met overige teams, waaronder de Werktuigkundigen en de afdeling Revisie.

De collegialiteit is enorm groot. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Je hoeft niet alles te kunnen om bij AEB te werken, maar als jij affiniteit met techniek hebt, graag met je handen werkt, oplossingen wil bedenken en ook graag in een team werkt, dan ben je van harte welkom.