1 november 2017

Jos van der Werff interim CEO AEB

Op 1 november start Jos van der Werff als Chief Executive Officer (CEO) op interim basis bij AEB. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met zijn benoeming.

Jos van der Werff volgt Jeroen de Swart op, die per 1 december COO bij Global Thermostat in New York wordt.

Jos van der Werff (1961) is de eerste jaren na zijn studie colloïdchemie en experimentele fysica aan de Universiteit van Utrecht werkzaam geweest in diverse technologische en research & development functies.

In 2000 trad hij in dienst bij Shell. Tot 2003 was hij General Manager bij Shell Global Solutions France, vervolgens werd hij Marketing, Sales en Operations Manager bij Shell Europe. Van 2005 tot 2015 was Jos van der Werff Global Manager Supply, Operations, Health & Safety binnen Shell. Hij was verantwoordelijk voor de wereldwijde zwavel en bitumen operaties. Hij heeft zich daar onder meer bezig gehouden met het opzetten van structuren en dialogen om de cultuur binnen de fabrieksoperatie te leiden naar een ‘total safety’ cultuur, hetgeen geleid heeft tot een duurzame verbetering van de veiligheidsprestatie op vele plekken in de wereld. Sinds 2015 werkt Van der Werff als interim manager.

De Raad van Commissarissen van AEB heeft voor een interim invulling van de functie gekozen, omdat een vaste invulling op korte termijn niet haalbaar bleek. Deze tijdelijke invulling geeft de RvC de gelegenheid de vacature structureel in te vullen met de meest geschikte kandidaat.

 

Jos van der Werff

 

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl