14 juni 2016

AEB Amsterdam genomineerd voor de VOMI Safety eXperience Award

AEB staat in de top drie van locaties die als het meest veilig worden ervaren door medewerkers van VOMI lidbedrijven. De drie organisaties strijden onder het oog van een vakjury om de titel van winnaar Safety eXperience van het jaar. In 2015 is AEB ook genomineerd voor deze Award. Dit jaar bestaat de top 3 uit:

• ExxonMobil Chemical Holland Rotterdam
• Shell Nederland Raffinaderij B.V. Pernis
• AEB Amsterdam

VOMI Safety eXperience Award

Veiligheid is al jaren een van de belangrijkste thema’s binnen de procesindustrie. Veiligheidsbeleid wordt doorgaans vastgesteld op hoog niveau, maar wat merken de mensen op de werkvloer daarvan? Hoe ervaren zij de veiligheid op het terrein? Waar voelen zij zich het veiligst en waarom? Naar aanleiding van deze vragen is een initiatief gestart om bewustzijn op het gebied van veiligheidsbelevenis te vergroten: de VOMI Safety eXperience Award. Deze award wordt uitgereikt aan de opdrachtgevers waar de veiligheidsbeleving van de monteurs en onderhoudswerknemers het hoogst is. 

De gedachte achter de VOMI SXA
Op verschillende locaties van opdrachtgevers wordt de werknemers van VOMI lidbedrijven gevraagd naar hoe zij veiligheid in de dagelijkse praktijk ervaren. Neemt de opdrachtgever altijd haar verantwoordelijkheid? Zijn onveilige situaties bespreekbaar? Middels dit soort vragen worden meerdere werknemers op verscheidende functies gevraagd naar hun ervaringen. Zo geeft de VOMI een stem aan een bijzonder belangrijke groep: de mensen voor wie de mate van veiligheid letterlijk en figuurlijk van levensbelang is.

De Award wordt op donderdag 16 juni uitgereikt op Deltavisie 2016, het jaarcongres van het Petrochem platform. De verantwoordelijken van de drie genomineerde locaties verzorgen tijdens het congres een pitch over de veiligheidscultuur op hun locatie met het eigen personeel en de contractors.

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl 
Tel: 020 407 6060