29 februari 2016

Vier geslaagden voor diploma ‘First Responder Leaders’

Vier medewerkers van AEB hebben hun diploma ‘First Responder Leader’ behaald bij het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Hiermee zijn zij de eerste gecertificeerde ‘First Responder Leaders’ in Nederland, een opleiding specifiek gericht op het omgaan met incidentscenario’s in de grondstoffen-, energie- en afvalbranche.

Opleiding First Responder Leaders
First Responder Leaders
AEB

Eerder behaalden twaalf medewerkers van AEB het diploma ‘First Responders’. Met deze vier nieuwe gediplomeerde medewerkers is weer een mijlpaal bereikt. Zij zijn optimaal voorbereid op het leiding geven bij een calamiteit. 

AEB heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en is continu bezig met het verbeteren en veiliger maken van de processen. ‘Goede BHV-ers opleiden is stap één, wij willen een stap verder gaan’, zegt Michel Braam, hoofd BHV bij AEB. ‘Deze nieuwe opleiding hebben we ontwikkeld samen met het bureau H2K opleidingen en trainingen, specialist in brandweeropleidingen en industriële trainingen, en het NIBHV.’ 

Specifiek voor de branche

Met deze nieuwe opleiding zijn voor de branche specifieke veiligheidsrisico’s benoemd en incidentscenario’s beschreven. Op die manier is er nu een gecertificeerde opleiding die goed aansluit op het werk in afvalverwerkingsbedrijven die vallen onder de BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen). 

Snel inzetbaar team

De medewerkers die de opleiding volgden maken deel uit van een Snel Inzetbare Eenheid (SIE). Dit is een volwaardige taak naast het dagelijks werk van de medewerkers. Belangrijkste opdracht van dit team is de situatie stabiliseren tot de overheidsdiensten ter plaatse zijn. Michel Braam: ‘Met de vier ‘First Responder Leaders’ beschikken we nu ook over mensen die gekwalificeerd zijn om leiding te geven bij calamiteiten. Preventie gaat boven alles, maar ook repressief moet je op alle scenario’s voorbereid zijn.’

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl 
Tel: 020 407 6060