27 juni 2017

Breng snoeisel van de Taxus Baccata naar een Afvalpunt

Snoeisel van de Taxus Baccata is een basisgrondstof voor chemotherapie. Vanaf vandaag tot en met 31 augustus kunnen inwoners van Amsterdam en omstreken hun snoeiafval van de Taxus Baccata inleveren bij de zes Afvalpunten. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie.

Taxus Baccata
Taxus naar Afvalpunten

Taxus Baccata

De actie is geïnitieerd door de Stichting Taxus voor de Hoop. Deze stichting steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Hierbij krijgt zij de steun van gemeentes die hun inzamelpunten ter beschikking stellen. AEB heeft tot 31 augustus op de zes Afvalpunten aparte bakken staan waar inwoners van Amsterdam hun taxus-snoeiafval in kunnen doen. Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de productie van kanker bestrijdende geneesmiddelen.

Taxus voor Hoop zorgt dat het snoeiafval vervolgens bij de geneesmiddelenproducent terecht komt. De Stichting Taxus voor Hoop doet voor het inzamelen van dit taxussnoeisel beroep op particulieren, gemeenten, hoveniers en begraafplaatsen. De deelnemers en richten hiervoor inzamelpunten in.

Op haar beurt verkoopt de Stichting dit taxussnoeisel en voor elke ingezamelde kuub doneert de stichting een bedrag aan een organisatie of instelling die werkt rond kankerpreventie, -behandeling en/of - bestrijding.

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl 
Tel: 020 407 6060