28 januari 2016

Lieselot (15) vandaag de HR-baas bij AEB Amsterdam

De 15-jarige Lieselot van Honschooten uit Amsterdam is vandaag één dag de HR- baas bij AEB Amsterdam. Honderd kinderen uit verschillende Nederlandse steden nemen vandaag voor één dag de positie over van CEO’s, directeuren en managers van verschillende bedrijven.

HR-baas van AEB voor 1 dag
Baas van Morgen
AEB

Het idee, ‘Baas van Morgen’, is een initiatief van JINC. Op deze manier ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Met deze ‘super bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende bedrijven, zoals AEB Amsterdam, laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is. De kinderen nemen het roer over van de topmanagers.

Visie op HR

Lieselot, leerling op het Sweelinck College in Amsterdam, zal vandaag vergaderingen voorzitten, medewerkers toespreken en haar visie geven op HR-zaken bij AEB. Zij vervangt daarmee HR-manager Geert Fiddani. ‘Ik sta mijn plek graag af aan Lieselot vandaag’, vertelt Fiddani. ‘Het is mooi om haar te laten ervaren hoe het is om aan het roer te staan van de HR-afdeling van AEB. Ik ben ook benieuwd naar haar ervaringen, haar visie en ideeën. Het is niet alleen voor Lieselot een mooie kans, ook ik leer van deze ervaring.’

Lieselot is aan het begin van de dag best zenuwachtig, maar vindt AEB een erg leuk bedrijf. ‘Ik heb al een speech voor een collega gehouden en een formele brief aan iemand gegeven.’ Zelf wil Lieselot later advocaat worden. ‘Ik moet nog twaalf jaar leren, maar wil graag hard werken en aanpakken.’

Baas van Morgen

Leerlingen uit onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als ‘Baas van Morgen’ doen zij een dag het werk van de echte baas. Een groep van ruim honderd ‘bazen’ uit het hele land doet mee aan deze jaarlijks terugkerende dag van JINC. 

 

 

Over JINC

JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. De vereniging zet zich in voor kinderen tussen de acht en zestien jaar die opgroeien in sociaaleconomische achterstand. JINC geeft deze kinderen een kans op een betere toekomst. Zij leren solliciteren, maken kennis met verschillende beroepen en ontdekken samen met een coach welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Jaarlijks bereikt JINC ruim 37.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo. JINC is een non-profit organisatie die grotendeels wordt gefinancierd door het bedrijfsleven en heeft kantoren in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Kennemerland, Almere, Den Haag en Brabant.

Meer informatie: www.jinc.nl/baasvanmorgen

Over AEB Amsterdam

AEB is een duurzaam grondstoffen- en energiebedrijf in de metropoolregio Amsterdam. AEB is sinds 2014 verzelfstandigd, met de gemeente Amsterdam als enig aandeelhouder. Bij AEB werken 400 mensen dagelijks aan een schone samenleving. Van de 1,4 miljoen ton afval die AEB jaarlijks verwerkt, wordt 99% omgezet in grondstoffen en energie. De warmte die bij verbranding van het resterend afval vrijkomt, gebruikt AEB om elektriciteit op te wekken voor 320.000 huishoudens en om via een groeiend stadswarmtenetwerk woningen en bedrijven te verwarmen.

Samen met onze partners lossen we afvalvraagstukken op. Onze kennis en expertise delen we in samenwerkingsverbanden, nationaal en internationaal. Dit heeft al geleid tot vele innovaties zoals de technologie voor de Hoogrendement Centrale.

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl 
Tel: 020 407 6060