3 oktober 2016

Scholen krijgen knikkertegel van gerecycled plastic cadeau

Partners in recycling inspireren scholen op de Dag van de Duurzaamheid

Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid op maandag 10 oktober vinden duizenden duurzame activiteiten plaats. De dag start op deelnemende basisscholen met het voorlezen van een verhaal uit het boek ‘De wereld van plastic’. AEB steunt dit initiatief door, samen met een aantal partners, deelnemende scholen een knikkertegel van gerecycled plastic cadeau te doen: een blijvende herinnering aan het belang van afvalscheiding en hergebruik van grondstoffen.

Knikkertegel plastic
Kinderen knikkeren

Creatief staaltje recycling
Elke knikkertegel is gemaakt van ongeveer drie kilo weggegooid plastic: frisdrankflesjes, doppen, boterhamzakjes en kaasverpakkingen bijvoorbeeld. Na het vermalen en smelten daarvan vormt een metalen mal er een kleurrijke stoeptegel met een knikkerkuiltje van.
In elke tegel zijn de vormen en kleuren van het gebruikte plastic te zien en daarom zijn ze allemaal anders. Het cadeautje aan de basisscholen die meedoen aan de voorleesactie is een creatief staaltje recycling dat kinderen op een speelse manier helpt herinneren aan wat voor moois je met afval kunt doen.

Cadeautje van betrokken partners

Deze knikkertegel is een idee van Plastic Circle. De scholen krijgen de knikkertegel cadeau namens Kennisinstituut Duurzaam Verpakken, Stichting Nederland Schoon, de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement en haar leden – oa AEB Amsterdam, AREA Reiniging, Dar, HVC, Irado, Midwaste, Omrin, Saver, SUEZ - en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze betrokken partners geloven in het gezamenlijk bijdragen aan een oplossing voor het probleem van plastic afval. Met de knikkertegel hopen we scholen die deelnemen aan de Dag van de Duurzaamheid te inspireren om op hun eigen manier bij te dragen aan een duurzame toekomst.


Verder aan de slag met afval
Scholen die na de Dag van de Duurzaamheid de smaak te pakken hebben, kunnen in de klas aan de slag met het thema afval. Op www.aandeslagmetafval.nl vinden ze gratis lesmodules voor elke groep over het voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval. En dat op een leuke, interactieve manier.

Dag van de Duurzaamheid

Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid, op maandag 10 oktober, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Op initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda laten bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend.

Op 10-10 zijn er onder andere festivals, prijsuitreikingen, congressen, open dagen en duurzame deals. Op duizenden basisscholen wordt voorgelezen uit het nieuwe boek 'De Wereld van plastic' door onder meer wethouders, studenten, prinses Laurentien, weervrouw Helga van Leur en DJ Gregor Salto. Tevens wordt de knikkertegel van gerecycled plastic gepresenteerd. Alle activiteiten staan op de site en zijn te filteren op thema, provincie en trefwoord: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl 
Tel: 020 407 6060