7 oktober 2016

Finale ‘Amsterdam Circular Challenge’

Zaterdagavond 8 oktober is de finale van de ‘Amsterdam Circular Challenge’. Amsterdam loopt voor op de circulaire transitie. Om deze energie te bundelen en te versterken is de gemeente Amsterdam vorig jaar begonnen met de Amsterdam Circular Challenge. AEB is een van de partners hierin.

Amsterdam Circular Challenge
ACC

Tijdens een kort, intensief traject, lossen teams van jonge ´high potentials´ en studenten vraagstukken van Amsterdamse organisaties op. Verschillende bedrijven zoals woningcorporatie Eigen Haard, de gemeente Amsterdam, Waternet en AEB Amsterdam hebben hiervoor cases in gediend. Alle cases houden verband met reststromen van de organisaties zelf. 

Roomdividers van oud papier

AEB heeft de studenten gevraagd na te denken over het vinden van een nuttige toepassing voor oud papier en karton dat bij de nascheiding van het restafval vrijkomt. De studenten kwamen met het idee om hier geluidswerende, verplaatsbare roomdividers van te maken. Die zouden toegepast kunnen worden in kantoren en schoolgebouwen om in grote ruimtes flexplekken te creëren.   

Oplossingen tonen

Morgenavond is het resultaat te zien en wordt duidelijk welk idee economisch rendabel en schaalbaar is. De teams presenteren hun oplossingen, business cases én eventueel tastbare visualisaties aan de jury en het grotere publiek. De jury bestaat uit: Jacqueline Cramer (ambassadeur circulaire economie, Amsterdam Economic Board), Gerald Naber (Vice President Sustainable Finance, ING), Antoine Heideveld (directeur Het Groene Brein), Inge Oskam (lector Technisch Innoveren & Ondernemen Hogeschool van Amsterdam) en Esther Agricola (directeur Ruimte en Economie gemeente Amsterdam). 

Circulaire economie verder helpen

Er is in Amsterdam een fijnmazig netwerk van incubators en hubs die reeds bestaande startups voor de circulaire economie verder helpen. Challenges zorgen voor de voeding van deze incubators, hubs en innovatieve afdelingen van organisaties met ideeën. De Amsterdam Circular Challenge is voor deelnemers de eerste stap richting een startup en het verder uitwerken van hun beste ideeën binnen een incubator en is onderdeel van een fijnmazig netwerk om de circulaire economie stapsgewijs verder te helpen.

Over de Circular Challenge

De Amsterdam Circular Challenge 2016 is een initiatief van Rik Winsemius en Pieter De Stefano, gespecialiseerd in het mobiliseren van nieuwe groepen mensen voor maatschappelijke vraagstukken. Zij bedenken concepten die publiek en inhoud met elkaar verbinden, bredere bekendheid geven aan belangrijke trends en leiden tot tastbare en duurzame resultaten en blijvende betrokkenheid vanuit de samenleving. De Amsterdam Circular Challenge wordt ondersteund door Nederland Circulair. Meer informatie over de Circular Challenge vind je hier. 

 

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl 
Tel: 020 407 6060