23 juni 2016

AEB wint BlueSky Award in Shenzhen

AEB heeft met haar technologie voor de Hoogrendement Centrale (HRC) de BlueSky Award gewonnen. Deze Award is een initiatief van de United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO) en Shenzhen International Technology Promotion Center for Sustainable Development (ITPC). Doel van beide organisaties is om innovaties en nieuwe, geavanceerde technologieën op het gebied van duurzame energie met de meeste investeringswaarde in ontwikkelingslanden te stimuleren. Jeroen de Swart, CEO bij AEB Amsterdam, nam de BlueSky Award in ontvangst.

Uitreiking BlueSky Award
BlueSky Award
UNIDO

De BlueSky Award wordt ieder jaar uitgereikt aan tien organisaties die een technologie hebben ontwikkeld die kan bijdragen aan een duurzame samenleving in China en andere ontwikkelingslanden. Het moet bovendien om technologie gaan die nu geschikt is voor de Chinese markt.

China staat voor de uitdaging om de samenleving schoner te maken. Zowel op het gebied van afval en emissies als op het gebied van energie. De technologie van de HR-Centrale levert meer dan 30% elektrisch rendement. Daarnaast is de rookgasreiniging ontworpen met als doel de laagst mogelijke emissies. Met deze technologie kan AEB een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de Chinese samenleving op het gebied van afval, energie en (lucht)emissies. Bovendien vormt dit een aantrekkelijke investering vanwege de hogere energieopbrengsten. AEB is in gesprek met partijen in China en werkt eraan de technologie van de HR-Centrale daar toe te passen.

ITPC en BlueSky Award

Een commissie van tien experts op het gebied van duurzame energie, investeringen en financiering beoordeelde de in totaal veertig inzendingen. Twintig organisaties, waaronder AEB werden genomineerd. Tien daarvan ontvingen afgelopen vrijdag in ShenZhen de BlueSky Award. De organisatie heeft de inzendingen beoordeeld op verschillende criteria zoals meetbare impact op de omgeving, economie en samenleving en kostenefficiency. Ook is gekeken naar geavanceerde technologieën met de meeste investeringswaarde op het gebied van duurzame energie.

De Award is een initiatief van Shenzhen International Technology Promotion Center for Sustainable Development (ITPC). Dit centrum is opgericht in 2001 met de steun van de United Nations` Industry and Development Organization (UNIDO). De missie van ITPC is het stimuleren van de samenwerking met organisaties die technologieën hebben ontwikkeld die China verder kunnen brengen op het gebied van duurzaamheid.

 

Over AEB Amsterdam

AEB is een duurzaam grondstoffen- en energiebedrijf in de metropoolregio Amsterdam. AEB is sinds 2014 verzelfstandigd, met de gemeente Amsterdam als enig aandeelhouder. Bij AEB werken 400 mensen dagelijks aan een schone samenleving. Van de 1,4 miljoen ton afval die AEB jaarlijks verwerkt, wordt 99% omgezet in grondstoffen en energie. De warmte die bij verbranding van het resterend afval vrijkomt, gebruikt AEB om elektriciteit op te wekken voor 320.000 huishoudens en om via een groeiend stadswarmtenetwerk woningen en bedrijven te verwarmen.

Onze kennis en expertise delen we in samenwerkingsverbanden, nationaal en internationaal. Dit heeft al geleid tot vele innovaties zoals de technologie voor de Hoogrendement Centrale.

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl 
Tel: 020 407 6060