11 november 2015

AEB tekent Green Deal regionaal warmtenet Amsterdam

Op woensdag 11 november heeft Jeroen de Swart, CEO van AEB Amsterdam, zijn handtekening gezet onder een Green Deal om te komen tot een groot regionaal warmtenet in de Metropoolregio Amsterdam. Andere partners in deze deal zijn onder andere het ministerie van economische zaken, provincie Noord-Holland, provincie Zuid-Holland, gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board.

Green Deal MRA Warmtenet
Green Deal MRA Warmtenet
AEB

Uit onderzoek blijkt dat met een regionaal net op een efficiënte en duurzame manier een half miljoen woningen verwarmd kunnen worden met industriële restwarmte. Daarmee gaat de regio Amsterdam de verspilling van warmte te lijf en wordt een substantiële bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van het Rijk geleverd. Met de deal levert het ministerie een financiële bijdrage van 330.000 euro aan het programma Warmte en Koude in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

AEB Amsterdam is een belangrijk leverancier van deze warmte. Die komt vrij bij de verbranding van het restafval.

Om een breder publiek te informeren over de plannen van warmte in de Metropoolregio Amsterdam zijn onder andere een boekje en animatiefilm gemaakt. Kijk hier voor het uitgebreide persbericht van de Amsterdam Economic Board.

 

Contact

KvK 58867937

Tel: 020 587 6299
Email: info@aebamsterdam.nl

Australiëhavenweg 21
1045 BA Amsterdam

Postbus 58292
1040 HG Amsterdam

Plan een route

Openingstijden

Heeft u een klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten.
Email: klachten@aebamsterdam.nl