Nieuws

Tech
2 juli 2024

Succesvolle deelname AEB Zeehavendagen 2024

Succesvolle deelname AEB Zeehavendagen 2024

AEB Amsterdam heeft met trots deelgenomen aan de Zeehavendagen 2024, die van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni plaatsvonden. Dit jaar markeert het tweede jaar van onze driejarige commitment aan dit fantastische evenement, en opnieuw was het een groot succes.

Techniek voor Kinderen
Onze stand op de Passenger Terminal Amsterdam trok veel belangstelling. Bezoekers, waaronder basisschoolleerlingen en speciaal onderwijs, kregen de kans om deel te nemen aan diverse workshops. Een bijzonder populaire activiteit was de door onze technische dienst ontworpen workshop, waarbij jongeren zo snel mogelijk flenzen op een buis moesten vastdraaien. Dit initiatief onderstreept het belang van techniek voor kinderen en inspireert hen voor een toekomst in de technische sector.

Banenmarkt en Hackathon
Het UWV, Jongerenpunt Amsterdam en Werkgeversservicepunt organiseerden ook een banenmarkt. Bezoekers konden in gesprek gaan met potenti√ęle werkgevers en nieuwe carri√®remogelijkheden in de haven verkennen. Daarnaast vond op vrijdagochtend de eerste Amsterdam Port Hackathon plaats. Studenten werkten aan verschillende uitdagingen en bezochten de stands om meer te leren over innovatieve oplossingen in de haven.

Rondleidingen bij AEB
Op zaterdag organiseerden we drie rondleidingen bij AEB. Bezoekers kregen een uniek kijkje achter de schermen en leerden meer over onze geavanceerde installaties en ons werk op het gebied van afvalverwerking en recycling.

We danken de organisatoren van de Zeehavendagen voor het mogelijk maken van dit succesvolle evenement. Hun inzet heeft geholpen om jongeren bewust te maken van het belang van duurzaamheid, recycling en techniek. We kijken uit naar onze verdere deelname volgend jaar.